NAUKA ZA STERAMI SUISSELLE

Wyjątkowość i konkurencyjność firmy Suisselle🇨🇭 wynika z opatentowanej technologii CHAC, która pozwoliła na sformułowanie pierwszego tego rodzaju stabilizowanego kompleksu na rynku.

Opatentowana technologia CHAC pozwala modyfikować i wykorzystuje naturalne właściwości wysoce oczyszczonego kwasu hialuronowego HA w wyniku czego staje się on optymalnym nośnikiem transportującym i dostarczającym skórze kluczowe składniki odżywcze (Aminokwasy, Peptydy Witaminy i Mikroelementy), które jednocześnie chroni przed degradacją, zwiększa ich biodostępność i zapewnia równomierną i długotrwałą kompartmentację zapewniając skórze bioregenerację, odbudowę i ochronę na poziomie komórkowym.

Uwielbiam technologię CHAC od firmy Suisselle🇨🇭, dzięki której pacjent odczuwa większy komfort w trakcie terapii, ponieważ odstępy pomiędzy zabiegami są dłuższe. Technologia zapewnia powolne uwalnianie składników aktywnych w rezultacie możemy osiągnąć naprawdę imponujące wyniki. Stosując bardzo prosty protokół, mamy szybkie i długotrwałe rezultaty.

– DR GABRIEL SIQUIER, LEKARZ MEDYCYNY ESTETYCZNEJ

TECHNOLOGIA CHAC

  • Chroni składniki odżywcze,
  • Zwiększa ich biodostępność
  • Równomiernie i długotrwale dystrybuuje

Stworzona przez badaczy i naukowców szwajcarskiego Laboratorium przełomowa, opatentowana i wysoce zaawansowana technologia stabilizacji kompleksów CHAC pozwala zintegrować składniki aktywne biologicznie pomiędzy makromolekuły kwasu hialuronowego (HA) wykorzystując do tego procesu reakcje mechanostymulujące tj. deformację molekularnego łańcucha HA przy jednoczesnym działaniu ciśnienia i ścinania. Kluczowe składniki bioaktywne, takie jak aminokwasy, peptydy, witaminy i mikroelementy są jednocześnie integrowane i równomiernie dystrybuowane w makro-łańcuchach kwasu hialuronowego tworząc rozległy kompleks stanowiący unikatowy „rezerwuar” wielkocząsteczkowy złożony z biologicznie aktywnego materiału. W rezultacie powstają liczne, wielocząsteczkowe kompleksy. Kompleksy molekularne zostały wytworzone dzięki supramolekularnemu oddziaływaniu pomiędzy składnikami bioaktywnymi, a grupami funkcjonalnymi kwasu hialuronowego dlatego też, w przeciwieństwie do składników bioaktywnych, nie mogą być rozpoznawane przez hialuronidazę.

Europejskie zgłoszenie patentowe nr 14788611.3, USA nr. 20160074519, WO2014/172784 A1

R&D: INNOWACJA I PASJA

Nasz dział Badań & Rozwoju posiada bogatą wiedzę, obejmującą zarówno badania kliniczne, jak i praktyczne, skupia się na szerokiej gamie zalet kwasu hialuronowego (HA).
Jego ogromna wiedza na temat cząsteczki kwasu hialuronowego stawia nas w czołówce innowacyjnych firm oraz nowych odkryć i zastosowań kwasu hialuronowego.

Firma Suisselle jest tak samo zaangażowana w bezpieczeństwo, jak w badania i rozwój. Oprócz spełniania najwyższych standardów bezpieczeństwa w branży, Suisselle chroni konsumentów poprzez:

  • Używanie najlepszych surowców na rynku
  • Stosowanie ścisłej kontroli produkcji
  • Pionierstwo w zakresie innowacji na rynku
  • Certyfikat ISO 13485 dla laboratorium produkcyjnego
Go to top